KUUL

Vi gør en forskel

Ultraløb, motion og velgørenhed i forening

Hvorfor dyrke motion?

Mennesket er skabt til bevægelse, men vores fysiske aktivitet er blevet mindre og mindre. I dag har mange stillesiddende arbejde, og vi bliver fristet af tv og computer. Det gør, at vores muskelmasse bliver mindre, og vi får mere fedtvæv—også fordi vi ikke spiser helt sundt, og lader os friste af søde sager. Derfor er det vigtigt at bevæge sig.

Det er kendt, at motion gavner kroppen. Men det er faktisk også vigtigt for, hvordan vi fungerer socialt og psykisk. Begrebet motion dækker alt fra gymnastik til løbetræning. Man får udbytte af det, uanset hvilken form man dyrker. Selv en god gåtur i frisk tempo gør godt, blot det giver varme i kroppen og smule sved på panden.

Det er en god idé at motionere i fællesskab. I en sportsklub eller sammen med vennerne får man ikke blot et aktivt netværk, ofte med mange forskellige slags mennesker. Fællesskabet kan også støtte, når man vil holde sig aktiv—på en regnvejrsdag er det lettere at komme ud at løbe, hvis man har en aftale.

Hvor meget motion skal der til?

Generelt anbefales det, at voksne er aktive mindst en halv time om dagen og børn mindst én time om dagen. Det kan du opnå bare ved at cykle til og fra arbejde, tage trappen, gå tur med hunden, aktiv rengøring, havearbejde og lignende. Prøv at tænke din hverdag igennem: Hvor kunne du på en let måde øge den tid, du bruger på at bevæge dig?

image

Dyrker du mere målrettet motion, som løb eller cykling, får du større udbytte, så du forbedrer din kondition. Det kræver 2-4 gange moderat til hård aktivitet om ugen over længere perioder. Her skal åndedrættet op, så du sveder, og hjertet pumper mellem 110 og 160 slag i minuttet, afhængig af din alder. Når du bliver ældre, skal der ikke så meget til, før du forbedrer konditionen.

Når du er i god form, vil du opleve et større overskud. Man får simpelthen mere energi og bedre koncentration. Det giver samtidig mere velvære og større selvtillid.

Vi har en række træningsprogrammer, som vi gerne vil inspirere dig med.

God fornøjelse med træningen.

Du kan også hjælpe os med at gøre en forskel

Hjælp os med at sætte fokus på sagen ved at deltage i de events vi arrangerer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at sende en mail til nyhedsbrev@kuul.dk, som udkommer en gang månedligt, så er du blandt de første der får mulighed for at tilmelde dig.

Opret din egen indsamling via BetterNow. Du kan støtte os og være med til at gøre en livsvigtig forskel ved at oprette din egen indsamling på BetterNow, som du selv bestemmer anledningen til.

Du kan også bare vælge donere let og enkelt med dit kreditkort, direkte til Hjertebørnenes konto ved at benytte knappen øverst til højre.

Hjælp KUUL med at hjælpe hjertebørn! Vi søger virksomheder, som har lyst til at prøve et anderledes firmaarrangement til jul. Kender du dem? Så kan KUUL Vinternat være det rette for dem.

Kort sagt: en lysende natoplevelse med hyggelig velgørenhed og heartcore udholdenhed i fokus.


Løb med os
Støt os
Sponser os