KUUL

Vi gør en forskel

Ultraløb, motion og velgørenhed i forening

Fra hospital til hospital 2008

Af Henrik Schriver

I KUUL havde vi fået en vild ide. Vi ville løbe fra Aarhus universitetshospital i Skejby til Rigshospitalet i København. Tanken var opstået af, at vi jo har udvidet vores indsamling til også at omfatte afdelingen for hjertebørn på Rigshospitalet, så vi derved dækker alle hjertebørn i Danmark. Med dette løb ville vi gerne sætte fokus på samarbejde afdelingerne imellem til glæde og gavn for såvel patienter som medarbejdere.

Falck binder hospitaler og patienter sammen. KUUL.dk binder hospitaler sammen. Derfor var det en oplagt tanke at starte dette sammen. Turen fra Århus til København skulle indledes med en prolog fra Skejby til havnen, en tur omkring Copenhagen Marathon og en epilog fra Den Sorte Diamant (maraton mål) til Rigshospitalet. På vejen gik turen forbi Falcks Vagtcentraler i Skejby, Holbæk og Smørum.

Løbsdagen

Lørdag den 17. maj, kl. 14.30 blev jeg afhentet af Henrik, der havde indvilget i, endnu engang at støtte os gennem en af vores udfordringer. Denne gang som chauffør og massør. Henrik kom passende kørende i en af Falcks sygetransportere, som vi havde lånt til lejligheden. Herefter hentede vi Jan og Gert. Nikolas skulle desværre ikke med, da han var hængt op med arbejde. Pia (Gerts kone) og Karen (Henriks kone) samlede vi også op, da de igen vanen tro skulle supportere os under løbet. Så kørte vi til Skejby.

Vi var rigtig glade for det store fremmøde ved hospitalet. Inden vi bød velkommen skulle vores fødder lige interviewes til TV2 Østjylland. Der var cirka 50 løbere, der løb med de 7 kilometer mod havnen. Vi gjorde et kort ophold ved Falcks Vagtcentral i Skejby, hvor vi samlede yderligere et par stykker op. Ved havnen slap vi de mange løbere, som med klapsalver ønskede os en god tur. På færgen fortalte Kaptajnen kort om vores tur. Det fik flere hen for at tale med os om vores projekt. Blandt andet en far, som fortalte, at han selvfølgelig var glad for, at hans tvillinger var sunde og raske og imponeret over vores indsats. Det fik ham til at donere 500 kroner til KUUL.dks formål, hvilket vi naturligvis var taknemmelige for. Der var enkelte der kommenterede, at vi havde kastet os over kagebordet. Vores svar hertil var, at det gjaldt om, at få noget ned, så længe vi havde lyst til at spise, så derfor fyldte vi på.

Så til søs

Så lagde skibet til, og vi kunne ikke rigtigt snakke os fra det længere. Nu begyndte den alvorligere del af turen mod København. Fra Odden løb vi langs landevejen, da der ikke rigtigt var alternativer. Det var først da motortrafik vejen begyndte, at vi kunne komme væk fra hovedvejen. Gert havde plottet ruten ind i hans Garmin GPS, som han løb med hele vejen. Henrik havde den tilsvarende rute i bilen, så han også vidste præcis, hvor han skulle holde – Der hvor vi havde aftalt depoter.

Da vi løb langs landevejen tænkte jeg, at det var lidt svært at forholde sig til, at der var 62 kilometer til Holbæk, som var vores første delmål. Heldigvis var der flere biler fra færgen, som dyttede da de kørte forbi, hvilket var opmuntrende og med til at flytte tankerne mod andet fokus.

Krise med følger

Allerede på de første 20 kilometer havde Jan fået problemer med maven. Det er aldrig godt, da det jo er der energien og væsken skal igennem, og da slet ikke så tidligt i løbet. Depoterne lå med 3-4 kilometers mellemrum. Når vi nærmede os, så kunne vi råbe hvad vi ville have, og det stod klart til os. Vi løb med væskebælte på, så vi kunne drikke når vi følte trang. Ved depoterne var der Vand, Energidrik, Cola, Fanta, Kaffe, Peanuts, Chips, Sandwich, Banan, Appelsiner, Slik, Chokolade – ALT.

Da vi drejede fra hovedvejen løb vi ind i et sommerhusområde. Her løb vi på grusveje og ad stier. Her kom GPS’en virkelig til sin ret. Vejret var helt ideelt til det vi havde gang i. Solen skinnede, let skyet og en svag medvind. Ruten gennem de mange små byer på vej mod delmålet var afvekslende. Naturligvis løb vi ofte i vejsiden, hvor der kom en bil forbi af og til, men det var ikke slemt.

Mørket sætter ind

Mørket havde lagt sig og pandelamperne var fundet frem. Klokken var nu 22.30, og da vi løb ind i Holbæk mødte vi flere mennesker der var på vej i byen. Trods det at GPS’en havde fundet vejen, så kunne vi ikke finde ind på Falck stationen – Det gav os en lille omvej, men vi kom frem. Her fik vi opmuntrende ord fra vagtholdet, lidt tørt tøj på, lidt at drikke og så videre. Falck folkene havde lidt svært ved at forstå vores kommentar om, at vi havde gode ben, når vi nu allerede havde tilbagelagt 65 kilometer. I ultraløb er det utrolig vigtigt med et positivt fokus – Gavner nok også i mange af livets andre forhold.

Kilometerne gik mens vi hyggesnakkede. Depoterne kom med passende mellemrum, som et dejligt afbræk i løbet. Den oplevelse det er, når man løber i naturen, og det er helt stille. Det eneste man hører er lyden af løbeskoene og vinden. Det er en af de ubeskrivelige oplevelser, som jeg er glad for at kunne dele med nogle af mine bedste venner. Stilheden, Naturen og Kammeratskabet er noget af det der karakteriserer KUUL-ånden.

Det var nu nat og trætheden begyndte at melde sig. Under normale omstændigheder ville vi ligge i vores senge og sove. Dette var dog ikke en af de normale nætter. Vi var i løb og på vej mod Roskilde. Fokus var delmål nummer to – Smørum ved 104 kilometer. Gennem Roskilde, mødte vi mange unge mennesker, der var på vej hjem fra byen. De hilste venligt, men gad vide hvad de tænkte.

Kl. 4.30 begyndte det at lysne. Når man er fysisk og psykisk træt, så virker alting stærkere. Jeg syntes, at solen var en evighed om at stå op. I horisonten kunne man ane lysskæret, som tiltog i styrke – Så kom toppen af solen til syne – Lyset gav fornyet energi.

Ændringer i terrænet

Fra Roskilde mod Smørum ændrede terrænet sig. Det er et rimeligt kuperet område. Bakkerne føltes som bjerge. Vi gik op af bakkerne og løb nedad. På en af bakketoppene kunne vi se bilen. Der var ikke liv – normalt luntede der tre personer omkring og skænkede kaffe, fandt trøjer eller …, men ikke her. Vi tog vores supportere på ”sengen”. De havde blundet et kort øjeblik og ikke set os komme. De havde jo også været i gang siden starten, så det var dem vel undt.

Godt 100 kilometer var nu tilbagelagt, da vi kl. 5.45 ankom til Vagtcentralen i Smørum. Her havde jeg en lille krise, og skulle have noget mad ned i maven. Jeg fik en sandwich og noget Cola. Her fik vi følgeskab af Per Beenfeldt, som vi kendte fra DHL. Per havde lovet, at løbe med de sidste godt 65 kilometer. Louis Honoré, der er kommunikationsdirektør hos Falck, løb også med herfra. Det var rigtig dejligt med nyt selskab, det gav ekstra kræfter. Per var tilmed løbet os i møde på Frederikssundsvej, og kunne fortælle, at det nu gik nedad resten af vejen til København. Den analyse drøftede vi flere gange på vej ind, for vi var ikke helt enige med ham.

Vi løb ind mod hovedstaden og snakken gik lystigt. Solen skinnede og fuglene fløjtede.

Da klokken blev godt 8, blev vi ringet op og lavede et radiointerview direkte imens vi løb. Her var der 5 kilometer til Jamersplads, hvor vi skulle mødes med de repræsentanter fra Falck, som skulle løbe maraton. Vi havde sendt bilen af sted, så de kunne få deres trøjer og stå klar. Her ankom vi til klokken 8.45, hvor vi blev modtaget til bifald fra 13 løbeklare Falck-folk. Vi fik endnu engang tørt tøj på og skiftede sko. Nu skulle vi bare hente vores startnumre og så løbe maraton.

Kl. 9.30 blev løbet skudt i gang. Vi lagde os nede bag i feltet. Jan havde brugt det meste af krudtet på at få styr på sine maveproblemer, hvilket satte sit præg på tempoet. Der blev kæmpet en flot kamp. Gert og jeg løb lidt frem, så gik vi lidt og ventede på, at Jan og Per kom op. Da vi kom rundt forbi mål ved 16 kilometer og Sisse Fisker råbte ud i højtaleren, at det var os og folk klappede, da blev vi alle noget rørte. Kroppen er udpint og man er træt. Jan kæmpede indædt – Jernvilje. Så nåede vi halvmaraton og nedtællingen kunne begynde.

Da der var 5 kilometer tilbage blev vi hentet af Henrik, som havde lånt en bycykel. Det var dejligt. Herfra luntede vi i samlet flok mod målet. Vi kunne se, at tidsplanen skred med cirka 20 minutter, og havde jo opfordret folk til at følge os og løbe med ud på Rigshospitalet. Vi ringede derfor til bilen, for at de ikke skulle blive utålmodige. Da vi løb over målstregen var Sisse der stadig. Hendes opgave var ellers overstået for en time siden, men hun ville vente og byde os velkomne. Det blev vi glade for. Det blev oven i købet til et stort knus.

De sidste 4 mod Riget

30 løbere, heraf to hjertebørn - Mille på 5 år og Kevin på 15 år, der begge løb med. De løb fra os, hvilket var dejligt at se. Slangen af løbere nærmede sig Rigshospitalet, hvor vi blev modtaget af børn og forældre, som var kommet ned til hovedindgangen for at tage i mod os – Et rigtig dejligt syn. Så tog vi elevatoren op på afdelingen. Her stod flere børn, forældre og personale, som tog i mod os. Der var lavet et skilt, hvor der stod MÅL og en fin snor af klippede hjerter, som vi selvfølgelig skulle løbe igennem. Vi blev inviteret indenfor i legestuen hvor vi fik slik, frugt og lidt at drikke. Her fortalte vi de mange fremmødte lidt om vores arbejde og vores bevæggrunde for at gøre det. Der blev også svaret på et par spørgsmål.

177 kilometer var tilbagelagt i løbesko, og nu stod vi blandt venner, som bestemt sætter pris på det vi gør, og det vi står for. Den fornemmelse er ubeskrivelig – Den skal opleves. Tak til alle der var med til at gøre dagen uforglemmelig for os.

Så blev det til et hurtigt bad inden vi tog turen baglæns. Denne gang dog i bil – Aah det var dejligt af sidde ned.

Der skal også lyde en stor tak til vores tre supportere Karen, Pia og Henrik. Uden Jer kunne vi ikke have gjort det. I forsynede os under hele turen med det vi havde brug for og hjalp os i enhver henseende. Det skal I vide, at vi sætter stor pris på – TAK!

En af de bedste løbeoplevelser nogensinde!

Du kan hjælpe KUUL med at gøre en forskel for hjertebørn

SÆT FOKUS HJERTEBØRN VED AT DELTAGE I KUUL’S EVENTS.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at sende en mail til nyhedsbrev@kuul.dk.

Du modtager vores månedlige nyhedsbrev og er blandt de første, der får mulighed for at tilmelde dig vores events.

STØT KUUL OG VÆR MED TIL AT GØRE EN LIVSVIGTIG FORSKEL.

Opret din egen indsamling, som du selv bestemmer anledningen til via BetterNow.

VI SØGER SPONSORER MED HJERTET RETTE STED

Vores sponsorater er bygget op omkring vores hovedevent KUUL Vinternat 3. søndag i advent.

Vi laver foredrag og andre events henover året. Kontakt os. Vi er åbne for alt, der giver overskud for Hjertebørnene.

Løb med os
Støt os
Sponser os