KUUL

Vi gør en forskel

Ultraløb, motion og velgørenhed i forening

Fra hospital til hospital 2009

Af Henrik Schriver

Jeg vil indlede med en tak til de 75 løbere, der bakkede os op på dele af den 181 kilometer lange tur til Rigshospitalet.

Med IDEmøbler og Axcel som sponsor havde KUUL arrangeret årets tur fra hospital til hospital. Ånden i løbet er, at fokus på samarbejde skaber de bedste resultater – Derfor forbinder vi de to hospitaler, som behandler Hjertebørn i Danmark, og derfor følges vi også ad hele vejen.

Hvor underligt det end lyder, så havde vi alle tre glædet os til denne lange tur.

Turen startede hos IDEmøbler i Tilst. Herfra løb vi afsted lørdag klokken 14:00, sammen med 20 medløbere mod Aarhus Universitetshospital i Skejby (6 km). Der var fra starten af højt humør, og vi løb to og to på en lang slange, da færdselsreglerne naturligvis skulle overholdes. Da vi ankom til hospitalet stod flere løbere klar, andre hoppede fra, så klokken 15:00 løb vi 25 afsted mod havnen.

Da vi skulle ombord på færgen, og viste vores billet, forklarede damen i lugen, at når der var en bil med, så skulle vi sidde i den. Vi fik hende dog hurtigt overbevist om, at vi skulle løbe og ikke køre. Efter et opkald til kaptajnen fik vi lov at løbe ombord. På færgen fyldte vi depoterne op med pasta, salat, brød, frikadeller, rødkål, kage, cola og kaffe. Vi har vænnet os til, at spise undervejs. På så lang en tur gælder det mere om, at spise mens man har lyst. Man indtager omkring 2.000 kalorier, men forbruger 20-25.000 kalorier.

På sejlturen over fortalte kaptajnen om, hvorfor vi sad i løbetøj. Det gav os mange dyt fra bilerne på de første kilometer.

Ankomst til Odden

Da vi ankom til Odden løb vi fra borde klokken 17:15. Turen gik langs landevejen et godt stykke. Vejret var fint - Solen skinnede, og temperaturen var passende. Efter 15 kilometer på landevej var det dejligt at dreje fra. Nu gik ruten gennem sommerhusområderne. En af de ekstra udfordringer på denne tur er, at ruten jo ikke er mærket af. Vi skal selv finde vej. Vi løber med en GPS, som guider os, så vi løb kun forkert en enkelt gang.

Klokken 19 ringede en fotograf fra TV2øst, at han gerne ville mødes med os, og lave en optagelse til aftenens nyheder. Den fik vi i kassen. Kort forinden var vi blevet fotograferet til den lokale ugeavis. Vi løb nu videre gennem den smukke natur.

I så lange løb sker der rigtig meget inde i hovedet. Man leder simpelthen efter en god undskyldning for at stoppe. Derfor betyder det rigtig meget, at man kan fokusere på de positive tanker. Vi løber, småsnakker og nyder udsigterne. Vi har nu løbet 45 kilometer.

Det er nu kroppen har brugt den direkte energi, og begynder at omsætte fedt til energi – Det som mange oplever som muren.

Klokken er blevet 22, og det begynder at blive mørkt. Vejret er stadig flot, hvilket betyder, at vi kan nøjes med, at forreste mand løber med pandelampe. Vi nærmer os Holbæk, hvor turen op af hovedgaden med de mange butikslys, da også giver kommentarer med på vejen fra festglade mennesker, der er på vej i byen.

Nattens stilhed er begyndt at indfinde sig. Normalt ville man gå i seng nu, så kroppen er sovetræt. Vi fortsætter dog uanfægtet, da vi kun har små kriser. Snakken er ikke så konstant længere. Igen holder man humøret oppe ved, at snakke om, at det er dejligt, at det snart bliver lyst. Roskilde nærmer sig. Vi griner lidt af, at vi skal huske, at når vi ser Domkirken, så har det ikke noget med dobbeltsyn at gøre, da den jo har to tårne!

Mod øst kunne vi nu se solen stå op. Et fantastisk syn, som der ligger en masse energi i.

Vi var i Glostrup klokken 5:30 søndag morgen – På det tidspunkt sker der ikke meget her, så det var bare forbi IDEmøblers butik og videre mod Gladsaxe, hvor 12 morgenfriske løbere ville stå klar. Det er altid dejligt opkvikkende, at der kommer nye løbere til. Det flytter fokus fra træthed og smerte i benene, da de lystigt spørger til nattens tur. Her skal man så lade være med, at tænke på, at der stadig er 60 kilometer igen. De 12 kilometer mod København foregik i langsomt tempo og gang, da vi helst ikke skulle stå stille for længe inden starten på maraton.

Velfortjent hvil i sofaen

En af IDEmøblers medarbejdere var stået tidligt op. IDEmøbler havde stillet en af deres varebiler, indrettet i lounge stil med sofaer, tæppe og vægdekoration, til vores rådighed. Bilen kørte med ind til København, hvor den blev parkeret, så alle kunne se den. Der var flere maratonløbere, som så langt efter den hængekøje fra Fatboy, som stod ved siden af bilen.

Vores supportere kunne få et velfortjent hvil i sofaen.

Maratonløbet blev skudt i gang kl. 9:30. De første 15 kilometer gik i godt tempo. Så satte en kraftig regn ind, som gjorde mange kolde. Vi fik et regnslag på og fortsatte. De sidste 30 kilometer var hårde, da vi tre nu løb i forskelligt tempo. Det betød, at vi måtte presse hinanden og samle op, hvis en sakkede lidt bagud. Hele ideen med turen er, at vi samarbejder og følges ad.

Da vi løb i mål i maraton (maratontid 5:30) var det en stor lettelse. Nu havde vi kun fire kilometer igen. Vi stod stille i knap en halv time, hvor vi trods massage, syrede godt til i benene.

På de sidste fire kilometer var vi 35 løbere, her i blandt Sisse Fisker og Slædepatruljen Sirius, der alle løb med til Rigshospitalet. Løb er nok så meget sagt. Vi gik og luntede en del.

På Riget

Kl. 16 søndag eftermiddag ankom vi til Rigshospitalet, hvor vi blev modtaget med klapsalver og blomster. Efter fotoopstilling blev alle inviteret med op på afdelingen til frugt, kage og sodavand. Her fik vi medaljer – Den samme som alle børn der opereres også får!

Fatboy havde sponseret tre sækkestole, som vi havde med til afdelingen. De blev pakket ud straks, og IDEmøbler tog selvfølgelig emballagen med. En lille dreng, der er indlagt på afdelingen har, udover hjertefejl, også liggesår. Han har hverken kunnet finde ro siddende eller liggende, men da han blev lagt på en af sækkestolene virkede det. Så kan man ikke undgå at blive lidt glad.

En unik oplevelse, som absolut er et par dages træt- og ømhed værd.

Turen varede 26 timer, men taget i betragtning af, at den samlede ventetid og sejltid udgjorde knap 4 timer, så er vi rigtig godt tilfredse. De 22 timer som vi brugte på at løbe, gå og depottid er ikke så ringe endda, når man også lige tager med, at vi var 3 der fulgtes ad samtlige 181 kilometer, og tilmed selv skulle finde vej.

Du kan hjælpe KUUL med at gøre en forskel for hjertebørn

SÆT FOKUS HJERTEBØRN VED AT DELTAGE I KUUL’S EVENTS.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at sende en mail til nyhedsbrev@kuul.dk.

Du modtager vores månedlige nyhedsbrev og er blandt de første, der får mulighed for at tilmelde dig vores events.

STØT KUUL OG VÆR MED TIL AT GØRE EN LIVSVIGTIG FORSKEL.

Opret din egen indsamling, som du selv bestemmer anledningen til via BetterNow.

VI SØGER SPONSORER MED HJERTET RETTE STED

Vores sponsorater er bygget op omkring vores hovedevent KUUL Vinternat 3. søndag i advent.

Vi laver foredrag og andre events henover året. Kontakt os. Vi er åbne for alt, der giver overskud for Hjertebørnene.

Løb med os
Støt os
Sponser os