KUUL

Vi gør en forskel

Ultraløb, motion og velgørenhed i forening

Fra hospital til hospital 2012

Af John Hornbech - Hornbechultra

John var den første deltager, uden for KUUL, der løb “Fra hospital til hospital”. Han har været så venlig at skrive denne beretning om sin oplevelse.

Først har jeg lyst at sige Henrik, Gert & Jan tusinde tak for en dejlig tur fra Århus til København. Det var en fornøjelse at løbe sammen med de 3 herre. Vi havde en god stemning, og fik nogle gode dialoger. Alle venter på hinanden, og det sociale aspekt var i højsæde igennem alle 170,2 km fra start til slut.

Lørdag den 20 maj - Afgang fra Skejby Sygehus

Kl. 14.15
Vi mødtes vi foran indgang 9 på Skejby Hospital. Her skulle vi starte turen ned mod færgen, som ville bringe os over til Sj. Odden. Udover os 4 løber Henrik Schriver, Gert Hougaard, Jan Tagesen og undertegnede, så havde vi Gert`s frue Pia og deres Søn Marc og hans kæreste Stefani til at køre support vognen under hele turen. FIAT havde sponseret en bil, som blev udlånt til formålet. Men inden da skulle vi omkring Storcenter Nord for at samle et antal løber op, som ville løbe med til Århus Havn.

Distance: 10 km blev tilbagelagt

Kl. 16.00
Afgang fra Århus havn med ankomst i Sj. Odde kl. 17.10.

Kl. 17.10
Ankom til Sj. Odde færgehavn klar til at starte vores tur ind mod København, hvor vi skulle ankomme senest kl. 9.15. En tur på i alt 114 km.

Det første parti fra Sj. Odde til et lille stykke før byen Vig gik igennem sommerhus område med mange snoede veje og sving. Dejligt med lidt afveksling mellem asfalt og grusvej. Vi løb ikke forkert en eneste gang, hvilket vi kunne takke Gerts detaljerede navigations arbejde for. Gert løb med en GPSer, hvor hele ruten var i lagt. Det samme gjaldt GPSen i bilen som havde samme kort og rute. Support bilen fulgte os hele vejen med et stop interval for hver 5 km. Bilen var loadede med alt, hvad vi skulle bruge af mad og drikke inkl. ekstra tøj.

Vejret var fantastiskt og temperaturen lå på ca. 18-22 grader der var helt vind stille. Jeg startede ud i korte tights, T-shirt, solbiller, væskebælte og mine nye HOKA sko.

Vi startede ud med, at løbe i intervaller ”løb i 2 min og gå i 1 min”. Det var første gang, at jeg prøvede den interval form. Men jeg må sige, at det er overraskende, hvor effektivt den formel endelig var. Det skulle også vise sige senere, at vi var meget konstante under hele løbet.

Efter ca. 25 km så skulle vi forlade de små veje, og tiden var nu til at løbe på landevej frem til Holbæk. Af hensyn til vores sikkerhed valgte vi også at tage refleksvest på ved samme lejlighed.

Da vi havde løbet igennem Vig by, og var kommet et godt stykke efter byen, forsatte af rute 21 kunne vi hurtig mærke at bilerne kørte tæt på. Visse bilister respekterede ikke rigtigt, at vi løb i siden af vejen med refleks vest på.

Derfor besluttet vi at tage hovedlygte på, så vi var endnu mere synlig. Jeg købte en LED H7 sidste år som jeg er utrolig glad for da den lyser med 140 Lumen, hvilket er ganske kraftigt, og gør at bilisterne har lidt mere respekt for dig som løber i aften skumringen og om natten. Det viste sig også ret hurtigt at bilerne trak væk fra os, ligeså snart de så os.

Kl. 23.30
Løb vi ind i Holbæk by, og det var tid til, at få ”nattøj/lange tights” på. Vi havde nu tilbagelagt 50 km, og support bilen mødte os i en indkørsel, der var oplyst. Her kunne vi skifte tøj og få lidt frisk vand på flasken. Efter en lille holdt på ca. 10 min var vi klar igen til, at bevæge os ud i natten.

Næste større milepæl var Roskilde som lå 30 km længere fremme.

Efter 10-15 km løb mødte vi en af Gerts arbejds kolleager som stod på en rasteplads og ventede for at hilse på. Turen gik nu videre ind mod Roskilde, og det gik forsat godt. Benene havde det fint og humøret var forsat fint.

Søndag den 21 maj

Kl. 04.20
Vi passerede igennem Roskildes natteliv, og forlod byen netop, da solen skulle til, at stå op. Vi forsat ind af Roskildevej igennem Hedehusene, Taastrup videre ind mod Albertslund og Glostrup. Ved Shell stationen på Roskildevej i Brøndby stod der 3 personer som skulle følge med ind til start området til Copenhagen maraton. Solen var godt på vej op på himlen, og vi var nu ved at runde de 104 km, da vi ankom ved Shell stationen.

Vi fik skiftet fra lange tights til korte tights, og refleksvesten kom af. Vi kunne nu igen løbe i kort tights og T-shirt. De der skulle løbe med os, havde taget varm Cacao med, hvilket var helt fantastisk. Hele aften og natten havde vi drukken koldt vand og cola, men nu fik vi varmt Cacao. Det var som balsam for kroppen.

Kl. 07.40
Starter vi på de sidste 10 km ind til mål området i København. Vi var noget slidte, og kunne mærke de mange kilometer i benene.

Turen ind til startstedet for Copenhagen maraton gik fint, og vi mødte mere og mere liv i gaderne. Alle løberne der skulle være med i Copenhagen Maraton kom cyklende ind mod byen, hvor stemning øges efterhånden som vi kom frem.

Distance: 114 km + 10 km = 124 km tilbagelagt.

Kl. 09.10
Ankom vi ved VIP teltet hvor vi fik start nummer udleveret inkl. en flaske vand. Vi havde nu tilbage lagt 124 km. Der var nu kun 20 min til starten skulle gå på dette års udgave af Copenhagen Maraton. Det skulle senere vise sig at blive en tung omgang, selv om der var højt humør blandt tilskuerne, og solen stod højt på himmelen.

Kl. 09.30
Gik starten til dette års udgave af Copenhagen Maraton og vi var nu i gang igen. 42,2 km skulle tilbagelægges, og det var til at se en ende på det, troede jeg. Men jeg må indrømme at da jeg så 3 km skiltet så var det ikke motivationen der lyste ud af mine øjn. Den eneste trøst var dog, at vi havde 6 timer til at tilbagelægge de 42 km, og dem kommer jeg nok til at bruge, var min konklusion.

Jeg lå sammen med Jan og vi fulgte ad frem til 15 km mærket hvor jeg fik behov for at ”hælde vand fra kartoflerne”. Så forsvandt han fra mig, og jeg løb alene frem til 22 km mærket, hvor jeg fik følgeskab af Gert, som jeg løb sammen med resten af løbet.

Ved 25 km mærket stod min dejlig kæreste Ann sammen med hendes 2 børn og hendes søstre. Dejligt at se familien og ekstra dejligt, at hun havde købt en sodavand is til os. Den is faldt på et tørt sted Dejligt…….

Kl. 15.20
Gert og jeg fik os kæmpet os igennem, og mødte Henrik og Jan ca. 2 km før mål. Herfra løb vi i samlet flok ind mod målet i Copenhagen Maraton. Da vi krydsede stregen blev vi mødet med klapsalve, og kommentatoren fortalte, at vi have taget hele turen fra Århus, og der nu var tilbagelagt 166,2 km. Der blev en naturlig ro og underende blandt tilskuerne, der sad i mål området, hvor vi var, da de hørt om vores lille tur fra Århus til København.

Efter et lille hvil på 10 min så offentliggjorde speakeren, at hvis der var nogen som havde lyst til at løbe med os de sidste 4 km op til Rigshospitalet, så skulle de være velkommen til at følge med os.

Distance: 42,2 km + 114 km + 10 km = 166,2 km tilbagelagt

Kl. 15.30
Afgang mod Rigshospitalet og de sidste 4 km skulle nu gennemføres. Kroppen var ved at være slidt, og jeg tænkte på hvor dejligt det ville være, at stå ind under bruseren, og få varmt vand i hovedet. Efter 35 min gang og løb, måske mest gang, så nåede vi hovedindgangen til Rigshospitalet. 170,2 km var tilbagelagt uden skader, og i et fantastik selskab fra start til slut.

Distance: 4 km + 42,2 km + 114 km + 10 km = 170,2 km tilbagelagt

Hele turen sluttet med en lille uformel reception på Rigshospitalets børneafdelingen, hvor Henrik fortalte om baggrunden for løbeturen og hele projektet med de to hospitalers samarbejde.

Tusind tak for en fin tur til de 3 fantastiske ultraløber fra KUUL. Det var en sand fornøjelse at få lov at opleve KUUL kulturen.

Du kan hjælpe KUUL med at gøre en forskel for hjertebørn

SÆT FOKUS HJERTEBØRN VED AT DELTAGE I KUUL’S EVENTS.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at sende en mail til nyhedsbrev@kuul.dk.

Du modtager vores månedlige nyhedsbrev og er blandt de første, der får mulighed for at tilmelde dig vores events.

STØT KUUL OG VÆR MED TIL AT GØRE EN LIVSVIGTIG FORSKEL.

Opret din egen indsamling, som du selv bestemmer anledningen til via BetterNow.

VI SØGER SPONSORER MED HJERTET RETTE STED

Vores sponsorater er bygget op omkring vores hovedevent KUUL Vinternat 3. søndag i advent.

Vi laver foredrag og andre events henover året. Kontakt os. Vi er åbne for alt, der giver overskud for Hjertebørnene.

Løb med os
Støt os
Sponser os