KUUL

Vi gør en forskel

Ultraløb, motion og velgørenhed i forening

Fra hospital til hospital 2013

Af Jan Tagesen

For 6. gang skulle vi i weekenden den 18.-19. maj løbe vores symbolske KUUL tur mellem de to afdelinger, som behandler hjertebørn i Danmark, nemlig Skejby Sygehus og Rigshospitalet. Turen gik fra Skejby Sygehus til Aarhus Havn med færge til Odden og herfra over Sjælland til København med start i Copenhagen Marathon, og efter mål til slut til Rigshospitalet - en tur på i alt 170 km. Vanen tro mødtes ved foran børnehjerteafdelingen på Skejby Sygehus lørdag den 18. maj kl. 14. Vejret var fuldstændig fantastisk, høj sol og 23 grader. Der var fremmødt ca. 15 medløbere, som skulle følges med os ned til havnen. Første stop var hos Falck på Brendstrupgårdsvej, da Falck var sponsor for dette års Aarhus-København tur. Efter det obligatoriske fællesbillede var det afgang mod havnen, hvor færgen skulle transportere os til Odden.

Vi kom vel til havnen, hvor vi fik lov til at løbe om bord, selv om der godt nok blev kigget lidt underligt på os. Løbe til København!!!???

Som alle de foregående år havde vi fået Gerts kone Pia til at være vores supporter og ”madmor” på turen, og jeg havde lokket min far Henning til, ligeledes at følge med i bil på turen, både som supporter og som filmfotograf, så vi fik foreviget vores tur på video. Igen i år havde Koch Biler venligst lånt os en bil til turen, som fulgte os hele vejen ind til start på Københavns Marathon.

I år havde vi fået følgeskab af Berit, som tidligere havde løbet med os 6 runder (60 km) omkring Brabrand Søen i forbindelse med vores KUUL juletur i december. Hun havde planer om at løbe med os over Sjælland og ind til København, en tur på ca. 125 km.

Færgeoverfart og opstart på Sjælland

Vi kom på færgen og slappede af de ca. 1 time og 15 min., som turen varede. Da vi kom til Odden var vejret stadig perfekt med høj sol, 20 grader og vindstille.

Vores første delmål var Holbæk, ved ca. 55 km. Da vi ikke kunne løbe på motor-trafikvej havde Gert lagt ruten ind fra Odden i et skønt sommerhusområde. Folk sad ude og nød den skønne aften med grill og rødvin, mens vi løb og nød den skønne natur og aftenro. Vores følgebil med Pia og Henning kørte frem med ca. 4-5 km. stop, hvor vi så fik væskeopfyldning og lidt at spise. Efter et par timers løb blev Henrik kontaktet på mobil af TV2 News, som ville lave en live udsendelse med os kl. 22.07 i forbindelse med deres nyhedstime. Vi kom planmæssigt frem til tiden, og der blev lavet et rigtig fint indslag med os omkring vores tur og formål med turen. Vi fik skiftet til lidt varmere tøj med lange ærmer og refleksvest, da tusmørket nu var ved at begynde. Vi havde det fortsat fint alle fire, og humøret var højt med overskud til snak og gode historier. Vi fortsatte mod Holbæk, og nåede frem til Falck stationen i Holbæk, hvor vi blev inviteret inden for til tøjskift til natten og forplejning med vand og frugt. Dejligt! Alarmcentralen havde det meget stille, sikkert fordi der var Melodi Grand Prix, som Danmark jo vandt. Vi kunne også se, at i næsten alle husene vi løb forbi, så man dette.

Videre fra Holbæk

Vi tog fra Falck i Holbæk kl. ca. 00.30, og vejret var stadig perfekt med ca. 14-15 grader og let vind og let skyet. Det var frem med pandelamperne, da det nu var mørkt, men det blev aldrig helt mørkt, så de blev slået lidt til og fra. Vi havde det alle stadig fint, men nu kom de lidt trælse timer mellem ca. 01.00 og 05.00, hvor kroppen egentlig helst ville ligge og sove i en seng og ikke løbe rundt på de sjællandske veje! Vores næste delmål var Roskilde efter ca. 80 km. Bilen med Pia og Henning kørte stadig frem og holdt pitstop, hvor vi blev vanen tro vartet op med, hvad vi ønskede. Man er ikke decideret sulten, men skal have noget energi inden bords på en så lang tur. Så der blev indtaget, youghurt, cacaomælk, væske, chips, slik og sandwich i varierende mængder. Vejret fortsat lunt. Pludselig glimtede det ude i horisonten, og vi troede først det var fyrværkeri, men nej, det lynede. Heldigvis trak det væk, og det var fortsat tørvejr og lunt. Vi kom godt til Roskilde, og havde det fint, men kunne godt mærke de godt 80 km. I benene og kroppen. Næste delmål var ved Shell-tanken på Roskildevej i Brøndby, hvor der ville slutte nogle løbere til os ind mod København. Vi løb i rigtig lang tid bare lige ud på Roskildevej, som ikke er en speciel inspirerende del af turen, men morgenstunden begyndte at gry, og solen var på vej op og det lysnede. Det smitter altid lidt af på humøret.

Vi kom til Shell-tanken og skiftede tøj. Berit var godt løbende og vi var sikre på, at hun nok skulle komme med os ind til København. Gert, Henrik og jeg var derfor begyndt at lufte tanken, om hun ikke også ”lige ville løbe marathon løbet med os”? Det ville hun lige tænke over.

Klar til start

Vi kom til København i fin stil og med perfekt tidsmargen. Vi var i VIP teltet kl. ca. 9.00, ca. ½ time før start, hvilket var perfekt i forhold til at få udleveret startnumre og slappe lidt af inden start, men heller ikke for lang ventetid, så man bliver yderligere stiv i benene etc. Vi havde åbenbart fået ”mobbet” Berit så meget, at hun besluttede sig for også at løbe marathon løbet, så vi fik fremskaffet et ekstra startnummer uden problemer. Klar til start. Vejret var nu skyet med MEGET store og sorte skyer, men lunt med ca. 15 grader. Starten gik og vi havde nu ”kun” en marathon tilbage. Vi havde jo tilbagelagt tre af slagsen, da vi kom til København, så det var nu til at overskue. Men en marathon på dette tidspunkt er altid lang og en udfordring. Vi løb lidt sammen i grupper 2 og 2, og indimellem enkeltvis, men samlede op på hinanden undervejs. Ca. ½ time inde i løbet begyndte, det som vi havde frygtet, nemlig at regne! Og det var tung og kraftig regn med lummer temperatur. Kort tid efter var man total gennemblødt, og gad ikke længere løbe uden om de store vandpytter. Personligt prøvede jeg hele tiden at dele marathon løbet op i små bidder af 5-10 km., så det er nemmere at overskue. Vi havde alle mindre kriser undervejs, men ikke noget alvorligt. Ved ca. 18 km. var jeg ved at være en smule bekymret på egne vegne, da jeg simpelthen ikke kunne holde varmen, og jeg kunne mærke, at det ville blive en meget hård sidste halvdel af marathon løbet, hvis det ikke skete noget. Og ved ca. 19 km stod vores trofastse supportere Pia og Henning i ly under en bro med tørt tøj og lidt proviant!!! Mega skønt. Efter at have fået tør trøje og overtræksjakke på og efterfølgende klar affaldssæk med 3 huller i over hovedet, var vi klar til at tage hul på den sidste halvdel af marathon løbet. På forunderlig vis kom vi frem kilometer for kilometer, og pludselig var vi snart i mål. Den sidste time af løbet foregik nu i tørvejr, som vi længe havde sukket efter. Vi samlede op på hinanden, og kunne løbe over målstregen i samlet flok i tiden 5.57. Ikke nogen prangende tid, men det var også 4. marathon i træk, og heller ikke tiden som var væsentlig, men hele turen og formålet der var fokus på. Vi blev fejret flot af Sparta, da vi kom i mål med interview og havde lejlighed til at gøre lidt reklame for KUUL og vores projekt for hjertebørn. Vi blev samlet med de løbere, som ville tage den sidste del af turen, de 3,8 km mod Rigshospitalet. Berit var dog for forkommen af kulde og træthed til denne tur, og fik ”lov til” at køre med vores følgebil til Rigshospitalet. Vi kom vel frem til Rigshospitalets hovedindgang, og blev modtaget af patienter og pårørende, samt af afdelingssygeplejersken.

Besøg på afdelingen for hjertebørn

Vi fik overrakt en check til afdelingssygeplejersken på de indsamlede penge specifikt for denne tur på 10.886 kr., samt 2 KUUL ophold á 5.000 kr. stykket til Legoland ophold. Berit havde rimeligt ondt i benene, så vi fik fremskaffet en kørestol, så hun komme med op på børnehjerteafdelingen, hvor der var en lille reception med frugt, sodavand og slik.

Berit blev hentet af en bekendt og skulle blive i København, mens vi andre tre fik et velfortjent bad.

Vi fik taget afsked og bilen satte nu snuden mod Odden med afgang kl. 20. Denne gang kørte vi dog om bord og gik direkte i restauranten, for nu var sulten begyndt for alvor at melde sig. Der blev ikke snakket så meget herefter, da vi alle mere eller mindre sad og slappede og blundede. Vi havde nu også været vågne i over 36 timer. Vi ankom til Aarhus havn kl. ca. 21.15 og kunne sige stor tak til Pia og Henning for deres store og uvurderlige hjælp, og til hinanden efter endnu en stor og uforglemmelig KUUL oplevelse sammen!!!

Du kan hjælpe KUUL med at gøre en forskel for hjertebørn

SÆT FOKUS HJERTEBØRN VED AT DELTAGE I KUUL’S EVENTS.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at sende en mail til nyhedsbrev@kuul.dk.

Du modtager vores månedlige nyhedsbrev og er blandt de første, der får mulighed for at tilmelde dig vores events.

STØT KUUL OG VÆR MED TIL AT GØRE EN LIVSVIGTIG FORSKEL.

Opret din egen indsamling, som du selv bestemmer anledningen til via BetterNow.

VI SØGER SPONSORER MED HJERTET RETTE STED

Vores sponsorater er bygget op omkring vores hovedevent KUUL Vinternat 3. søndag i advent.

Vi laver foredrag og andre events henover året. Kontakt os. Vi er åbne for alt, der giver overskud for Hjertebørnene.

Løb med os
Støt os
Sponser os