KUUL

Vi gør en forskel

Ultraløb, motion og velgørenhed i forening

Fra hospital til hospital 2014

Af Jan Tagesen

Vanen tro skulle vi igen i år løbe vores symbolske tur mellem de to hjerteafdelinger, som behandler børn med hjertefejl i Danmark, nemlig Skejby Sygehus ved Aarhus og Rigshospitalet. Det var 7. gang, at det skulle løbe af staben, og i år havde vi fået Falck med som sponsor på turen.

Sol og sommeraften

Starten gik fra Skejby Sygehus lørdag. den 17. maj kl. 14.45, hvorfra vi løb til Falck i Skejby, hvor vi fik talrigt følgeskab til færgen, som skulle sejle os til Odden. Vejret var perfekt med høj sol og ca. 17-18 grader. Vi fik lov til at løbe ombord på færgen, og vores følgebil fulgte efter. Vores helt nødvendige support-crew bestod (som altid!) af Gerts hustru Pia, samt en kollega til Gert hos Falck, Kim og hans kone Anne. På færgen gik tiden med afslapning og kaffe. Vi ankom til Odden og løb fra borde. Gert havde som sædvanlig forberedt turen omhyggeligt og præcist, ved at lægge talrige punkter ind i både følgebilens og vores medbragte GPS. Vejret var simpelthen fantastisk, høj sol og helt vindstille og temp. omkring 15 gr. Vores første store delmål var frem til Holbæk, hvor vi gerne skulle være senest midnat for at holde tidsplanen ind til København, hvor vi jo skulle stille til start i Copenhagen Marathon kl. 9.30. Kunsten er her ikke at komme alt for tidligt (så man sidder og får endnu mere stive ben) og heller ikke for tæt på start (undgå stress elementet i forsin-kelse). Vi kender efterhånden ruten, og der er noget rart over det velkendte, vi nød turen gennem det hyggelige sommerhusområde, hvor folk sad ude og nød grill og rødvin. Vi kunne heller ikke lade være med at tale om, ”hvad laver vi her”, når man nu kunne have nydt en skøn aften med grill bøffer og rødvin! Vi praktiserede allerede fra starten af at gå op ad bakkerne, og det gik planmæs-sigt. Tusmørket faldt på og det var tid for refleksveste og pandelamper. Siden sidste år var der bygget en ny motorvej/motortrafikvej, hvilket betød at trafikken på denne del af ruten var betragteligt reduceret – dejligt. Følgebilen kørte frem med 3-4 km.’s mellemrum, hvor vi havde et kort stop med indtag af væske og let spiseligt, samt eventuelt trøjeskift. Aftenen gik hurtigt i hinandens gode samvær, og vi var ved Holbæk før tid, omkring kl. 23.30, efter ca. 55 km i fin stil. Henrik døjede en smule med maven, men fik han styr på det. Kort efter gjorde vi fornyet stop til skift af løbetøj til natten, da denne ville være stille og klar og dermed også noget kølig, ca. 5-6 gr.

”Midt om natten

Klokken var nu henimod 02.00, og kroppen begyndte at signalere til én, at man nu burde ligge i sin seng. Vi så nu frem mod at nå til Roskilde, som var vores næste store delmål. Natten gik forbav-sende hurtigt, og vi nåede til Roskilde i fin stil kl. ca. 04 efter 85 km. Det nåede stort set ikke at blive rigtig mørkt, da det klare vejr og måneskinnet hjalp godt på vej. Vi havde det alle stadig fint, om end vi selvfølgelig var begyndt at være en smule trætte. Næste delmål var nu Shell tanken på Roskildevej i Brøndby. Roskildevej er noget frustrerende at løbe på, da det er en lang lige stræk-ning og lang som et ondt år!

I østen stiger solen op

Men fuglene var nu vågnet og solen stod op med en smuk solopgang. Man kunne dog godt ane et begyndende skydække ind mod København. Men stadig dejligt vejr og god temperatur. Vi kom godt frem til Brøndby, hvor vores følgebil ventede på os. Gerts søn Marc og datter Mia og deres kærester var også mødt frem. Vi fik skiftet til marathon løbetøj, fik kort efter serveret friske rund-stykker, selv om vi ikke have den store sult. Tidsmæssigt så det stadig fint ud med planmæssig ankomst til marathon startområdet omkring kl. 9.

Frustration og stress

Vi kom fint ind til startområdet, men det viste sig desværre, at der var en del kaos i området med indtil flere flaskehalse, som var svært fremkommelige. Og vi skulle først hente startnumre og herefter til VIP området og guides ud til starten. Alt dette bevirkede at vi blev lidt stressede, men det lykkedes os dog at få udleveret vores startnumre og komme op i VIP teltet inden starten. Vi var der ca. 10 min. før start, så det var OK.

Copenhagen Marathon

Starten gik planmæssigt kl. 9.30 og folk fløj forbi ørerne af os….det er trods alt et moderat tempo man lægger ud i med ca. 124 km. i benene! Vejret var stadig fint marathon vejr med ca. 15 gr. og skyet, men det var begyndt at blæse en smule op. Vi kunne nu fokusere på, at få ”denne sidste marathon” overstået og vekslede mellem løb og hurtig gang. Dette til trods for at nogle tilskuere kommenterede, at ”det er da for tidligt at gå”. De kiggede bare underligt på én, når man sagde vi altså havde løbet 3 marathon inden….! Der var godt nok langt imellem km. skiltene, men vi kom da efterhånden frem til halvmarathon.

”I`m NOT singing in the rain

Og mens man har det værst med træthed, ømme ben og stadig mangler en halvmarathon, skulle vejret (næsten som vanen tro) vise tænder under marathonløbet. Det blæste nu yderligere op, og temp. faldt til 10-12 gr….og det værste – det begyndte at regne! Ikke en stille silende regn, som faktisk kan være ganske behagelig, men stangregn, og der gik da også kun kort tid, inden vi alle tre var gennemblødte og frysende. Som sidste år var Pia og vores supportere vores redningsmænd. De stod klar ved Langebro med tørt tøj og regnjakker, samt ekstra proviant. Herligt! Vi løb en smule forskudt af hinanden, da vi havde forskellige præferencer med løbetempo og gang, men vi kunne hele tiden se hinanden og gav hinanden ”thumbs up” for at se om alt stadig var OK.

Èn for alle – alle for én!

Regnen fortsatte sin hamren ned, og vi havde nu indstillet os på, at det ville blive” en hård dag på kontoret” – men vi skulle nu ”blot” i mål og til Rigshospitalet, hvor man ventede os, og der ven¬te-de os et varmt bad!!!! Pludselig stod der 42 km. og vi fik samling på os tre, så vi kunne løbe i mål sammen. Gert havde meget ondt i sit ene knæ, men vi kom sammen i mål efter en meget hård omgang. I målområdet fik vi hurtigt skiftet til tørt tøj, inden turen gik videre til Rigshospitalet sammen med Kevin og Mette, som er nogle af vores trofaste støtter.

Riget

Vi kom endelig til vejs ende ved hovedindgangen til Rigshospitalet, hvor vi var ventede og kom op på afdelingen. Da det var 7. gang vi var der behøvede der ikke så meget forklaring og tale, hvilket var helt fint, for vi var alle rimelig brugte og trængte til et varmt bad. Efter lidt forfriskninger og have overrakt 2 stk. KUUL ophold, fik vi vores tiltrængte bad og varmen vendte da også langsomt tilbage. Vi tog afsked med personalet på Riget og satte os i bilen mod Odden. Dejligt at kunne til-bagelægge denne strækning i bil denne gang☺.

Århus retur

På færgen fik vi os alle plantet solidt i restauranten, og sulten var nu ved at vende tilbage. Vel i havn i Aarhus kl. 21.15 kørte vi fra borde, og fik taget afsked med hinanden. En KÆMPE STOR TAK til vores support crew Pia, Kim og Anne, som sørgede for både praktisk og moralsk støtte på hele turen! Også en stor tak til Falck, som var sponsor på denne tur. Til slut - TAK til mine to gode venner og løbefæller Gert og Henrik for endnu en fantastisk KUUL oplevelse!!!

Du kan hjælpe KUUL med at gøre en forskel for hjertebørn

SÆT FOKUS HJERTEBØRN VED AT DELTAGE I KUUL’S EVENTS.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at sende en mail til nyhedsbrev@kuul.dk.

Du modtager vores månedlige nyhedsbrev og er blandt de første, der får mulighed for at tilmelde dig vores events.

STØT KUUL OG VÆR MED TIL AT GØRE EN LIVSVIGTIG FORSKEL.

Opret din egen indsamling, som du selv bestemmer anledningen til via BetterNow.

VI SØGER SPONSORER MED HJERTET RETTE STED

Vores sponsorater er bygget op omkring vores hovedevent KUUL Vinternat 3. søndag i advent.

Vi laver foredrag og andre events henover året. Kontakt os. Vi er åbne for alt, der giver overskud for Hjertebørnene.

Løb med os
Støt os
Sponser os